Mogelijk maken dat groepen gevolgd kunnen worden

Je kan als beheerder het mogelijk maken voor medewerkers om groepen te volgen, ook als ze zelf geen leerkracht van de groep zijn. Zo kunnen medewerkers op de hoogte blijven van de berichten in andere groepen zonder dat je ze aan deze groep hoeft te koppelen.

Volgen mogelijk maken

• Log in op de webversie met een account met beheerrechten.
  • Klik op Beheer.
  • Selecteer in het menu Instellingen.
  • Zorg dat het volgen van groepen is aangevinkt.

Nadat deze opties is ingeschakeld moet nog per groep ingesteld worden dat deze groep gevolgd mag worden. Dit kan alleen een beheerder doen.

Instellen dat een groep gevolgd mag worden.

In de app:

• Open het menu in de app.
  • Klik op groepen.
  • Klik op de groep waarvan je de instelling wilt aanpassen.
  • Klik rechtsboven op het potlood
  • Vink Medewerkers mogen deze groep volgen aan.

In de webversie:

• Klik op Beheer.
  • Selecteer in het menu Instellingen
  • Klik op de groep waarvoor je de instellingen voor volgen wilt aanpassen.
  • in het Groep bewerken scherm kan je aanvinken of medewerkers deze groep mogen volgen.

Zie je hier de instellingen om te volgen niet, controleer dan of dit bij de instellingen wel vrijgegeven is.

• Door medewerkers een groep te laten volgen kunnen zij de tijdlijnberichten uit deze groepen bekijken. Zij zullen ook notificaties ontvangen van deze groepen.
  • Medewerkers zullen zelf de groep moeten volgen, zie hiervoor: het volgen van groepen.