Groepen bekijken, bewerken en toevoegen

Op de pagina groepen is het mogelijk om groepen te bekijken, te bewerken en toe te voegen.

Dit is niet nodig als de groepen worden geïmporteerd van het LAS via MOO.

Nieuwe groep

1. Klik op de knop Nieuwe groep om een nieuwe groep toe te voegen aan het ouderportaal.
  2. Specificeer de naam en het type groep. Je hebt hier ook de optie om een schooljaar toe te wijzen aan de betreffende groep. Als het om een groep van het type ‘'klas’' gaat is het schooljaar bovendien verplicht.
  3. Koppel gebruikers aan een groep op basis van hun rollen.
  4. Bewerken groep
Klik op een groep in de lijst om deze te bewerken. De velden op dit scherm komen overeen met de velden die je ziet bij toevoegen van een groep.

Importeren

Je kunt eenvoudig alle leerlingen en groepen importeren door middel van een export (EDEXML) van het Leerling Administratie Systeem (LAS).

1. Klik op de knop Selecteer Importbestand om het exportbestand in te lezen.
  2. Na de import verschijnt er een overzicht met alle groepen en leerlingen uit het bestand. Bepaal de selectie van welke groepen en leerlingen je wilt importeren.
  3. Klik op Importeren onderaan het scherm om de selectie te importeren.