Ouders uitnodigen

Om via Klasbord Ouderapp met ouders te communiceren, moeten je ouders vanzelfsprekend wel in Klasbord Ouderapp zitten en aan je groep gekoppeld zijn. Je kunt je ouders op twee manieren uitnodigen:

• Ouders uitnodigen met een kindcode
    Kies voor deze optie als je een LAS-koppeling hebt (via de LAS-koppeling of via de EDEXML-import) en je ouders wilt koppelen aan kinderen, zodat je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten.
  • Ouders uitnodigen met de groepscode
    Kies voor deze optie als je geen leerlingen in Klasbord Ouderapp hebt aangemaakt of geïmporteerd. Let op: door ouders met een groepscode uit te nodigen kun je geen gebruik maken van functionaliteiten als de gesprekkenplanner en absentiemeldingen.

Ouders uitnodigen met een kindcode

Let op: deze stappen kun je alleen als beheerder uitvoeren. Hulp nodig? Neem contact met ons op!

1. Klik op Beheer.
  2. Klik op Ouderbrief genereren.
  3. Selecteer de leerlingen voor wie een ouderbrief gegenereerd dient te worden. Tip voor als je meerdere klassen lesgeeft: doe dit per klas.
  4. In deze brief staan de activatiecode en een link. De ouders dienen de link te volgen en zich te registreren met behulp van de code. Ze worden zo automatisch aan hun kind gekoppeld.

Ouders uitnodigen met een groepscode

1. Ga naar ouderapp.klasbord.nl en klik vervolgens op Beheer.
  2. Maak een nieuwe groep of selecteer een bestaande groep.
  3. In het scherm met de groepsinstellingen vind je onderaan de groepscode waarmee ouders zichzelf automatisch kunnen koppelen aan je groep. Klik op het brief-icoon om een brief te genereren met instructies voor ouders en deze unieke groepscode.