Ouders uitnodigen voor Klasbord Ouderapp

Om via Klasbord Ouderapp met ouders te communiceren, moeten je ouders vanzelfsprekend wel in Klasbord Ouderapp zitten en aan je groep gekoppeld zijn. Je kunt je ouders op twee manieren uitnodigen:

Ouders uitnodigen met een koppelcode voor individuele kinderen

Let op: deze stappen kun je alleen als beheerder uitvoeren. Hulp nodig? Neem contact met ons op!

1. Klik op Beheer.
  2. Klik op Ouderbrief genereren.
  3. Selecteer de leerlingen voor wie een ouderbrief gegenereerd dient te worden. Tip voor als je meerdere klassen lesgeeft: doe dit per klas.
  4. In deze brief staan de activatiecode en een link. De ouders dienen de link te volgen en zich te registreren met behulp van de koppelcode. Ze worden zo automatisch aan hun kind gekoppeld.

Ouders uitnodigen met een koppelcode voor de hele groep

1. Ga naar ouderapp.klasbord.nl en klik op Beheer.
  2. Maak een nieuwe groep of selecteer een bestaande groep.
  3. In het scherm met de groepsinstellingen vind je onderaan de groepscode waarmee ouders zichzelf automatisch kunnen koppelen aan je groep. Klik op het brief-icoon om een brief te genereren met instructies voor ouders en deze unieke koppelcode.