Documentenbibliotheek - november 2023

✨ Nieuwe features

• Documentencentrum

In samenwerking met een van onze Klasbord klanten hebben we het documentencentrum gemaakt. Afbeeldingen en documenten die via Klasbord Ouderapp gedeeld zijn vind je nu makkelijk bij elkaar in het documentencentrum. Het werkt vergelijkbaar met bijvoorbeeld Whatsapp. Je vindt alle bestanden die gedeeld zijn via Klasbord makkelijk bij elkaar. Je kan filteren op een type bestand, bijvoorbeeld een Word-document of een PDF-bestand. Ook kan je filteren op documenten van een specifieke groep.

Er is ook een tabblad ‘media’ waar je gedeelde afbeeldingen vindt zodat je snel een foto kan opzoeken. Met de zoekbalk kan je zoeken op woorden in een tijdlijnbericht en zo de bijbehorende foto’s vinden. Met deze nieuwe functionaliteit hoef je niet de hele tijdlijn door te scrollen, maar kan je veel makkelijker en sneller vinden wat je zoekt.

• Het is nu mogelijk om een tijdlijn bericht schoolbreed te delen. Wanneer je dit doet, is het bericht zichtbaar voor iedereen, ongeacht in welke groep deze persoon zit.

✅ Opgeloste problemen

• Diverse bugs opgelost en performance optimalisaties doorgevoerd.
  • Een crash op iOS gerelateerd aan snel scrollen/ refreshen op de tijdlijn is opgelost.
  • Er was een probleem met het openen van PDF-bestanden. Dit hebben we opgelost.
  • Er waren problemen met het scrollen in de agenda, ook dit is opgelost.
  • Als je een notificatie aanklikte in het webportaal, werd je niet meer doorgestuurd naar het detail scherm van die notificatie maar naar het notificatieoverzicht. Nu gebeurt dit wel weer goed.
  • We hebben fouten die kunnen voorkomen op toestellen die zijn ingesteld op een andere taal met een andere kalender opgelost.
  • De terugknop op Android toestellen bracht je soms naar een andere pagina dan je zou verwachten. Dit hebben we opgelost.
  • Ook sloot de terugknop een pop-up venster in de app niet. Dit gebeurt nu wel.
  • Een kalenderitem van de eerste dag van de maand werd soms bij de vorige maand geplaatst. Dit komt nu niet meer voor.
  • We hebben een aantal crashes die konden voorkomen onderzocht en hier een oplossing voor gemaakt.
  • In sommige, specifieke gevallen kon het voorkomen dat de MOO-synchronisatie medewerkers uit een groep verwijderde terwijl dat niet de bedoeling was. Dat komt nu niet meer voor.
  • In de mobiele app werkte de Toppie-knop niet altijd. Dit is opgelost.
  • Sommige gebruikers konden in de iOS-app geen plus-account aanschaffen. Dat is nu weer mogelijk.
  • Een gebruiker die groepen volgt, maar zelf niet als medewerker aan een groep gekoppeld is kon geen tijdlijnberichten plaatsen, ook al stonden alle instellingen hiervoor wel goed. Dit kan nu wel. Hiervoor moet uiteraard wel ingeschakeld zijn dat volgens ook berichten mogen plaatsen.
  • Na het aanpassen van een tijdlijnbericht in de iOS app kon het zijn dat de plaatsen knop niet actief werd gemaakt. Dit gaat nu weer goed.

🚀  Verbeteringen

• Vanaf nu zijn beheerders ook te zien in de lijst voor het matchen van EDEXML gebruikers.
  • Het ordenen van zoeken op groep in het Gebruikers overzicht is logischer gemaakt.
  • Er zijn diverse verbeteringen aangebracht om onder andere het troubleshooten bij problemen te verbeteren.
  • Er is een verbetering doorgevoerd aan de Berichtenbox. Bij berichten met meerdere reacties zal de gebruiker automatisch naar de eerste nieuwe ongelezen reactie worden geleid. Hierdoor zijn we meer in lijn met hoe bijvoorbeeld Whatsapp werkt.
  • Er is een aanpassing gedaan aan de Android app waardoor deze minder vaak zal crashen.
  • Bij het downloaden van een bijlage, kreeg het bestand een andere naam dan dat her origineel had. Vanaf nu wordt het bestand opgeslagen met dezelfde bestandsnaam als dat hij origineel had.
  • Een reactie op een tijdlijnbericht staat nu ook in de e-mailnotificatie.