Wisselen van account en berichten sturen naar elke ouder - januari 2024

✅ Opgeloste problemen

• Gebruikers die met twee accounts ingelogd waren op de iOS app konden in sommige gevallen problemen ervaren met het wisselen van het ene account naar het andere account. Deze problemen hebben we opgelost.
  • Een medewerker die niet als leerkracht aan een groep gekoppeld was, maar wel als volger berichten kon plaatsen, kon ook schoolbrede tijdlijnberichten plaatsen. We hebben dit aangepast zodat dit niet meer kan.

🚀  Verbeteringen

• Als duo-leerkracht is het nu mogelijk om concept berichten die door je collega in jouw groep zijn klaargezet aan te passen. Alleen de bijlagen en inhoud van het bericht kunnen worden aangepast door iemand anders dan de originele auteur.
  • In Klasbord Ouderapp kan je privacyvoorkeuren opgeven. Medewerkers en beheerders kunnen voor zichzelf de privacyvoorkeuren invullen. Ouders kunnen dit voor zowel zichzelf als voor hun kind invullen. We hebben de wens gekregen om het mogelijk te maken om uit te zetten dat medewerkers en beheerders hun privacyvoorkeuren kunnen opgeven. Sommige scholen willen dit liever op een andere manier inrichten. Ook hebben we de wens gekregen dat ouders alleen de privacyvoorkeuren voor hun kind(eren) kunnen opgeven en niet voor zichzelf.

We hebben dit mogelijk gemaakt. Beheerders kunnen nu aanvragen bij onze servicedesk dat de privacyvoorkeuren voor medewerkers en/of ouders uitgeschakeld worden. Een beheerder kan dit aanvragen via de ondersteuningsknop in de app.

• Als Leerkracht of Groepsbeheerder kan je nu een berichtenbox bericht sturen naar elke ouder, ongeacht of deze persoon kinderen in de eigen klas heeft.
  • Klasbord Ouderapp kan gekoppeld worden aan een Heutink ICT Schoolwebsite. Wanneer je een tijdlijnbericht maakt kan je kiezen om het tijdlijnbericht ook op de Schoolwebsite te plaatsen. Standaard is het zo dat iedereen die tijdlijnberichten kan plaatsen, deze ook op de Schoolwebsite kan plaatsen. Het is nu mogelijk om specifieke medewerkers toe te staan om berichten op de Schoolwebsite te plaatsen en andere medewerkers niet. Een beheerder kan dit aanvragen bij onze Servicedesk via de ondersteuningsknop in de app.
  • Een beheerder kan in de instellingen van Klasbord Ouderapp het domein van de school invullen. Medewerkers die een e-mailadres hebben met dit domein kunnen dan zelf een account aanmaken in de omgeving. We hebben het nu mogelijk gemaakt dat deze instellingen vastgezet kunnen worden zodat ze niet meer te bewerken zijn. Dit om te voorkomen dat een andere beheerder hier ongewenste wijzigingen aan kan maken. Een beheerder kan dit aanvragen bij onze Servicedesk via de ondersteuningsknop in de app.