Geen dubbele groepen meer na LAS import - januari 2024

✅ Opgeloste problemen

• De EDEXML-import importeerde in sommige gevallen dubbele groepen. Dit werd veroorzaakt door aanpassingen aan de groepen in het import bestand. Wij hebben aanpassingen gemaakt om dubbele groepen te voorkomen.
  • Leerkrachten waren niet in staat om een schoolbreed bericht te plaatsen. Dit is opgelost. Daarnaast konden volgers tijdlijnberichten plaatsen via een omweg ook als dit niet was toegestaan door de instellingen. Ook dit is opgelost.
  • Als de gebruiker de iOS app opende via een push notificatie van een (tijdlijn)bericht dat verwijderd was, was navigeren in de app niet meer mogelijk. Dit is opgelost.
  • Het verwijderen van een tijdlijnbericht leverde in sommige gevallen een foutmelding op. Dit werd veroorzaakt door bijlages. Dit is opgelost. De bijlages worden nu ook soft deleted. Bijkomend voordeel: mocht een gebruiker per ongeluk een tijdlijnbericht verwijderen, kan deze nu herstelt worden inclusief bijlages (eerst konden alleen berichten herstelt worden).
  • Naast onze gewone database hebben wij ook een back-up database op een andere locatie. Hier kan Klasbord Ouderapp naar overschakelen mocht dit nodig zijn. Helaas werkte dit overschakelen niet zoals het hoort. Wij hebben aanpassingen gemaakt zodat dit nu wel goed werkt.
  • Schoolbrede berichten verstuurden geen notificaties. Dit is aangepast, zodat gebruikers nu ook een notificatie krijgen van schoolbrede berichten.

🚀  Verbeteringen

• Aanvragen naar de database verlopen nu efficiënter. Dit zal voor snelheidsverbeteringen zorgen.