De kalender bekijken

Binnen de Klasbord Ouderapp is het nu mogelijk om je te abonneren op de Agenda. Zo komen alle afspraken van de school agenda die zijn toegevoegd in de Klasbord Ouderapp in je eigen Agenda. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt doen.

iPhone/IOS

 1. Open Klasbord Ouderapp en ga naar de Kalender. Klik op de deel knop (de pijl rechtsboven) om de agenda te delen. 
 2. Je krijgt vervolgens de melding dat de URL voor de kalender is gekopieerd naar je klembord. Deze melding mag je sluiten. 
 3. Voeg de URL toe aan je account. Dit doe je door naar je instellingen te gaan. Ga naar Wachtwoorden en accounts en kies voor Nieuwe Account
 4. Als je op de optie Andere klikt, kun je je abonneren op een agenda. 
 5. klik hiervoor op Voeg agenda-abonnement toe en plak de URL die naar je klembord is gekopieerd. 
  De agenda zal vervolgens worden weergegeven in de IOS app Agenda. 

Android

Via Android bestaat ook de mogelijkheid om je te abonneren op een agenda, echter kan dit alleen via een computer. Dit doe je namelijk via de Google Calendar app.
Let op: het is wel mogelijk om de kalender te importeren in Android. Wijzigingen in de kalender zullen echter niet automatisch worden toegevoegd tenzij je onderstaande stappen doorloopt. De kalender importeren doe je door na de eerste stap de URL te plakken in je browser op je Android toestel. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het bestand te openen in de Google Agenda App. 

 1. Open de webversie van Klasbord Ouderapp en ga naar de Kalender. Klik op Kalender delen om de agenda te delen.
 2. Kopieer de URL en ga naar https://calendar.google.com/
 3. Klik links naast Andere agenda's op Toevoegen via URL.
 4. Vul hier de gekopieerde link in en klik op Agenda toevoegen.

Outlook

 1. Open de webversie van Klasbord Ouderapp en ga naar de Kalender. Klik op Kalender delen om de agenda te delen.
 2. Meld je vervolgens aan bij Outlook.com. Klik op Agenda toevoegen en kies vervolgens Van Internet. Vul hier de URL in en geef de agenda een naam. Dit gaat trouwens op dezelfde manier in de Outlook App.
Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.