Ouder toevoegen als de leerling nog niet actief is

Een ouder is niet verplicht om gekoppeld te worden aan een leerling. Wat je dus kunt doen is de ouder handmatig aanmaken en hier nog geen leerling aan koppelen.

Hiervoor ga je naar Beheer en vervolgens naar Gebruikers, waar je de ouder handmatig toe kunt voegen:

1. Vul alle gegevens in.
  2. Je kunt zelf een wachtwoord invullen door het vinkje Stel willekeurig wachtwoord in uit te zetten.
    Let op: er wordt niet automatisch een mail verstuurd naar de nieuwe gebruiker
  3. Klik op Opslaan
  4. Geef de ouder de rol Ouder
  5. Ga naar Groepen en voeg de ouder toe als lid, onder Leden.
    Let op: als de leerling is aangemaakt, dient deze nog wel gekoppeld te worden. Dit kan de ouder zelf doen m.b.v. de koppelcode in de ouderbrief.
  6. Ga naar Beheer en vervolgens naar Gebruikers. Hier kun je de desbetreffende leerling opzoeken
  7. Kies het tabblad Ouders/verzorgers en klik op Ouderbrief genereren of kies voor Beheer en vervolgens voor Ouderbrief genereren
  8. Ga naar het tabblad Leerling en voeg de betreffende leerling toe