Overstappen van Klasbord Editie 2019

Klasbord krijgt een opvolger: Klasbord Ouderapp! Met deze vernieuwde app bieden we leraren gratis een veilige en afgeschermde app om met ouders te communiceren, foto's en video's te delen en meer. Hoogste tijd om over te stappen!

Wanneer moet ik overstappen?

Je kunt nog tot 1 augustus 2021 gebruik blijven maken van Klasbord Editie 2019 om met ouders te communiceren. Vanaf 1 augustus is het niet langer mogelijk om nieuwe groepen aan te maken en nieuwe berichten te plaatsen in Klasbord Editie 2019. Daarom is het belangrijk dat je als school bepaalt wanneer je overstapt.

Je kunt altijd overstappen, maar in de meeste gevallen komt het neer op twee mogelijkheden:

Ik wil voor de zomervakantie al overstappen

Als je voor de zomervakantie al wilt overstappen op Klasbord Ouderapp, en je wilt je huidige groepen, gebruikers en berichten meenemen, dan kun je vanaf april gebruik maken van onze overstap-wizard. Dit houdt in dat je in Klasbord Ouderapp een nieuwe groep maakt, en vervolgens gebruikers en berichten uit Klasbord Editie 2019 kunt overzetten. Hiermee krijgen de ouders (en evt. collega's) uit die groep automatisch een uitnodiging voor Klasbord Ouderapp en zijn ze automatisch lid van je groep.

Groepen, gebruikers en berichten importeren uit Klasbord Ouderapp

Beginnen met Klasbord Ouderapp zonder import

Ik wil na de zomervakantie overstappen

Als je na de zomervakantie wilt overstappen, dan is het het meest logische om te beginnen met een schone lei. Dat houdt in dat je een nieuwe Klasbord Ouderapp-omgeving aanmaakt voor jezelf, of voor je school, en ouders eenvoudig uitnodigt met een unieke code. Vanaf het moment dat ouders zich met deze code aanmelden kun je direct beginnen met communiceren. Wil je direct goed beginnen met een LAS-koppeling (bijv. met ParnasSys, ESIS, etc.) zodat je collega's, groepen en leerlingen automatisch in Klasbord Ouderapp komen, dan lees je hier meer over deze koppeling.

Beginnen met Klasbord Ouderapp