Groepen en berichten importeren uit Klasbord Editie 2019

Als je overstapt van Klasbord Editie 2019, en je wilt gebruikers en berichten meeverhuizen, dan kun je gebruik maken van onze overstap-tool.

De overstap-tool is momenteel beschikbaar in beta. Dat houdt in dat deze nog voor jouw omgeving geactiveerd moet worden, en we je hierbij kunnen helpen. Neem contact op met ouderapp@heutink-ict.nl om de importfunctie voor jouw omgeving aan te laten zetten.

In het kort doorloop je hiervoor de volgende stappen:

1
Maak een nieuwe Klasbord Ouderapp-account aan en maak een nieuwe groep aan
2
Importeer gebruikers en berichten uit je bestaande Klasbord Editie 2019-groep
3
Ouders (en evt. collega's) uit die groep ontvangen een bericht met een link om direct lid te worden van jouw groep in Klasbord Ouderapp

Hieronder vind je een kort overzicht van de te doorlopen stappen:

1. Nieuwe groep aanmaken in Klasbord Ouderapp

1. Download Klasbord Ouderapp uit de App Store of Play Store of ga naar ouderapp.klasbord.nl.
  2. Log in of registreer jezelf als je nog geen account hebt
  3. Klik in het menu op Groepen en klik op + om een nieuwe groep aan te maken
  4. Geef je groep een naam

2. Gebruikers en berichten importeren uit Klasbord Editie 2019

De overstap-tool is momenteel beschikbaar in beta. Dat houdt in dat deze nog voor jouw omgeving geactiveerd moet worden, en we je hierbij kunnen helpen. Neem contact op met ouderapp@heutink-ict.nl om de importfunctie voor jouw omgeving aan te laten zetten.

1. In het groepsscherm klik je onderin op de knop Importeren uit Klasbord Editie 2019
    Zie je deze knop niet? Neem dan contact op met ouderapp@heutink-ict.nl om deze voor jouw omgeving aan te laten zetten.
  2. Doorloop de stappen van de importtool.

3. Ouders/leden van je oude groep ontvangen een uitnodiging met activatielink

Heb je de importtool volledig doorlopen? Top! Dan krijgen ouders/leden uit jouw huidige groep in Klasbord Editie 2019 automatisch een e-mailbericht met daarin de instructies om lid te worden. Je ontvangt zelf ook een bevestiging per mail wanneer de import volledig is uitgevoerd.

Tijd om je ouders/leden te verwelkomen met een welkomstbericht op de tijdlijn!