Groepen aanmaken

Als je leden van Klasbord Ouderapp (bijvoorbeeld ouders) via de tijdlijn op de hoogte wil houden met berichten, foto's of video's, dan moet je eerst een groep aanmaken, waaraan je vervolgens ouders of leden toevoegt.

Groepen aanmaken vanuit de app

1. Ga in het menu naar Mijn groepen
  2. Klik rechts onderin op + en vervolgens op Nieuwe groep aanmaken
  3. Voer een groepsnaam in (bijv. Groep 4)
  4. Selecteer Klas als je met ouders wilt communiceren, of selecteer Standaard als je bijv. met collega's of een MR wilt communiceren
  5. Selecteer het schooljaar waarin je de groep wilt aanmaken
  6. Klik op Opslaan

Als je een klas hebt aangemaakt, kun je eenvoudig ouders uitnodigen om lid te worden van je groep met de groepscode!

Groepen aanmaken vanuit de webversie

1. Ga naar ouderapp.klasbord.nl
  2. Klik rechts bovenin op je naam en vervolgens op Mijn groepen
  3. Klik rechts bovenin op Nieuwe groep
  4. Voer een groepsnaam in (bijv. Groep 4)
  5. Selecteer Klas als je met ouders wilt communiceren, of selecteer Standaard als je bijv. met collega's of een MR wilt communiceren
  6. Selecteer het schooljaar waarin je de groep wilt aanmaken
  7. Klik op Opslaan

Als je een klas hebt aangemaakt, kun je eenvoudig ouders uitnodigen om lid te worden van je groep met de groepscode!