Dia's inzien, aanmaken en aanpassen

Op de Infoscherm pagina in de Klasbord Ouderapp vind je een overzicht met al jouw Infoscherm kanalen en schermen. Hier kun je de bijbehorende dia's inzien, aanpassen en aanmaken.

In het dia overzicht van een kanaal zijn alle toegevoegde dia's te vinden:

• Open Infoscherm in de navigatiebalk
  • Klik op het tandwieltje van het kanaal. Je ziet van dit kanaal het overzicht van de beschikbare dia's:

• Klik op het oogje om dia's wel of niet weer te geven op het kanaal.
  • Bepaal de volgorde van de dia's door deze in de lijst naar de gewenste plek te slepen.
  • Klik op Preview om een voorbeeld te zien van het kanaal zoals deze op de schermen weergegeven zal worden. Deze opent in een nieuw venster.

Dia's aanmaken

• Klik op Nieuwe dia. Op deze manier voeg je eenvoudig een dia toe op het kanaal.
  • Kies een diasoort. Je kunt kiezen uit diverse soorten.

• Voeg tekst, afbeeldingen of een link toe en klik op Opslaan.

Dia aanpassen of verwijderen

• Klik op de regel van de dia die je wilt aanpassen of verwijderen op het potloodje
  • Pas de dia aan
  • Klik op de prullenbak naast Opslaan om de dia te verwijderen
  • Je kunt hier ook het vinkje plaatsen bij Actief om de dia te tonen. (Dit heeft dezelfde functie als de oogjes in het overzicht van de dia's.)