Wat is het verschil tussen het groepstype Standaard en Klas?

In Klasbord Ouderapp zijn er twee groepstypes beschikbaar. Er is het type Klas en het type Standaard. Zoals de naam al doet vermoeden raden wij aan om voor klassen een groep aan te maken van het type Klas. Voor overige doeleinden (bijvoorbeeld een medezeggenschapsraad) kun je gebruik maken van het type Standaard.

Klas

Een groep van het type Klas kan de volgende rollen bevatten:

  • Leden (ouders/verzorgers)
  • Leerlingen
  • Beheerders
  • Leerkrachten

Dit type groep is bedoeld voor klassen. Leerkrachten en beheerders kunnen berichten plaatsen in de groep en de groep beheren, denk hierbij aan mensen toevoegen/verwijderen uit de groep, de naam van de groep veranderen en een groepscodebrief genereren.

Handig om te weten is dat als een leerling gekoppeld wordt aan een groep van het type Klas, de ouder/verzorgers automatisch gekoppeld worden aan de groep als lid (op de voorwaarde dat de ouder/verzorger is gekoppeld aan de leerling).

Daarnaast is het handig om te weten dat een Klas verplicht is om een schooljaar te hebben. Tijdens het aanmaken van de groep kun je aangeven voor welk schooljaar deze groep is. Je zou dit eventueel later aan kunnen passen naar een ander schooljaar.

Standaard

In tegenstelling tot een groep van het type Klas, kan een groep van het type Standaard slechts twee rollen bevatten:

  • Leden
  • Beheerders

Een groep van het type standaard is ideaal voor bijvoorbeeld een medezeggenschapsraad of om te communiceren met medewerkers. Beheerders kunnen de groep beheren, denk hierbij aan het toevoegen/verwijderen van mensen, de naam wijzigen of een groepscodebrief genereren.

Voor een groep van het type Standaard is het hebben van een schooljaar optioneel.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.