Nieuwe gebruikers uitnodigen met een activatielink - juni 2021

✨ Nieuwe features

• Nieuwe gebruikers uitnodigen met een activatielink

Als je als beheerder een nieuwe gebruiker uitnodigt, dan heb je vanaf nu de mogelijkheid om deze persoon direct een activatiemail te sturen. In die mail staat een activatielink waarmee direct het wachtwoord kan worden ingesteld. Hiermee hopen we het makkelijker te maken om gebruikers uit te nodigen.

• Rol van leden wijzigen als leerkracht of groepseigenaar

Het is vanaf nu mogelijk om vanuit de app de rol van groepsleden te wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand die de groepscode heeft gebruikt om lid te worden van je groep leerkracht of groepseigenaar maken, zodat deze ook berichten kan plaatsen of leden kan beheren.

• Importeer groepen, gebruikers en berichten uit Klasbord Editie 2019

Het is vanaf nu mogelijk om gebruikers, groepen en berichten te importeren in Klasbord Ouderapp! Hiermee maak je de overstap voor ouders een stuk makkelijker.

🚀  Verbeteringen

• Meer gebruiksgemak voor de beheerder

We hebben het beheer van de omgeving wat versimpeld. Zo hoef je als beheerder groepen die je zelf hebt aangemaakt niet langer goed te keuren, en kun je nu vanaf de app altijd groepen aanmaken.

• Absentiemeldingen verwijderen vanuit de appsWe hebben het mogelijk gemaakt absenties vanuit de app te kunnen verwijderen.
  • Schoolcode wordt Organisatie- of schoolcode

Omdat Klasbord Ouderapp ook buiten het onderwijs steeds meer gebruikt wordt in (bijv. in kinderopvangcentra) dekte de term 'Schoolcode' de lading niet langer en schept dit bij opvang verwarring. Om die reden hernoemen we deze op het inlogscherm en in de brieven naar 'Organisatie- of schoolcode'.

✅  Opgeloste problemen

• Er is een probleem opgelost met de berichtenbox. Dit zou er voor moeten zorgen dat de berichtenbox sneller reageert in het geval er zeer veel ontvangers zijn.
  • Bij het importeren van grote hoeveelheden berichten uit Klasbord Editie 2019 kreeg je soms een foutmelding. Deze melding is verholpen.
  • In de webversie waren bij tijdlijnberichten niet altijd alle reacties zichtbaar. Dit is verholpen.