Jaarovergang uitvoeren

Hieronder vind je de stappen om de jaarovergang in Klasbord Ouderapp uit te voeren.

Voordat je aan de slag gaat

Voordat je aan de slag gaat met de jaarovergang willen we je graag wijzen op onze nieuwe MOO koppeling. Maak je gebruik van MOO van Heutink ICT dan raden we je aan om deze koppeling te activeren. Hiermee wordt het importeren van een EDEXML bestand overbodig en worden leerkrachten, leerlingen en groepen automatisch gesynchroniseerd met MOO. Wil je de koppeling activeren? Neem contact met ons op via het telefoonnummer van de servicedesk: 074-2404666, of via de Online servicedesk.

Jaarovergang uitvoeren met een EDEXML bestand

Stap 1 – Exporteer een nieuw EDEXML bestand vanuit je LAS

• Exporteer een EDEXML bestand voor het nieuwe schooljaar vanuit je Leerling Administratie Systeem (LAS) en sla deze op je computer op. Kies een map die je gemakkelijk kunt terugvinden.

Stap 2 – Importeer het EDEXML bestand

• Ga in Klasbord Ouderapp naar Beheer Importeren en selecteer vanaf je computer het nieuwe EDEXML bestand.

Stap 3 – Controleer de gegevens

Nadat je het EDEXML bestand hebt geselecteerd zie je een overzicht van alle leerkrachten, groepen en leerlingen die geïmporteerd zullen worden:

Het systeem controleert automatisch of de leerlingen en leerkrachten al bestaan binnen Klasbord Ouderapp. Indien dit niet het geval is wordt er een nieuwe leerling of leerkracht aangemaakt.

Bestaande leerlingen

Bij bestaande leerlingen wordt in de linkerkolom de leerling vanuit het EDEXML bestand weergegeven en in de rechterkolom de leerling die al in Klasbord Ouderapp aanwezig is. Controleer of deze hetzelfde zijn. Wanneer dit niet het geval is kun je vanuit het dropdown menu de juiste naam opzoeken.

Stap 4 – Importeer de gegevens

• Klik onderaan het import scherm op de knop Importeren
  • Ga na het importeren naar het groepenoverzicht en controleer of de gegevens juist zijn geïmporteerd. Let erop dat het schooljaar correct staat ingesteld.

• Vanaf 1 augustus wordt het schooljaar automatisch door ons overgezet. Wanneer je de import eerder uitvoert kun je dit handmatig aanpassen via Beheer → Instellingen.
  • Selecteer het juiste schooljaar.

Goed om te weten

Berichten van het vorige schooljaar blijven beschikbaar in de tijdlijn en in de berichtenbox. Ouders kunnen deze in het nieuwe schooljaar nog steeds bekijken. Voor ouders van kinderen die van school zijn gegaan, geldt dat zij de berichten niet meer kunnen zien.

Vragen?

Indien je nog vragen hebt over de jaarovergang, neem dan contact op met onze servicedesk via 074 240 46 66, of de online servicedesk.