Mijn groepen bekijken en aanpassen

Als leerkracht kun je jouw groepen inzien en beheren. Ook kun je de ouders een groepscode geven waarmee ze toegang krijgen tot de berichten van de leerkracht.

Groepen inzien

• Klik rechtsboven op je naam en kies in het menu voor Groepen

Je ziet een overzicht van de groepen waaraan je bent gekoppeld.

Je kunt hier een nieuwe groep maken, maar dat wordt meestal door de ict-coördinator gedaan. Als Klasbord Ouderapp is gekoppeld aan het LAS (bijvoorbeeld ParnasSys of Esis) en/of aan MOO, worden de groepen automatisch aangemaakt.

De ICT-coördinator kan ingesteld hebben dat je geen nieuwe groepen kunt aanmaken, of dat hij dat eerst moet goedkeuren.

Instellingen voor je groep maken

• Klik op het tandwieltje in de knop van de groep; de gegevens van de groep worden getoond.
  • Klik op Privacy-instellingen exporteren om een overzicht te downloaden  van de toestemmingen van het beeldmateriaal dat de ouders hebben ingevuld.
  • Linksonder wordt de groepscode getoond. Deze hebben de ouders nodig om hun account te kunnen koppelen aan de school. Rechtsonder kun je via de knop Genereer groepscode brief de brief downloaden voor de ouders, waarin hen uitgelegd wordt hoe ze deze code kunnen invullen. Deze brief kun je afdrukken en aan de ouders geven.