Nieuw aangemaakte gebruikers direct een rol toekennen - juli 2021

🚀 Verbeteringen

• Nieuw aangemaakte gebruikers direct een rol toekennen
    Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker kun je direct aangeven welke rol deze moet hebben. Zo hoef je dit niet achteraf alsnog te doen.
  • Inloggen als leerling staat standaard uit
    Het gebeurde regelmatig dat ouders met de MOO-account van hun kind probeerden in te loggen. Dat schepte verwarring, omdat je als leerling geen mogelijkheden hebt in Klasbord Ouderapp. Daarom hebben we het inloggen voor leerlingen standaard uitgezet, en instelbaar gemaakt vanuit Beheer > Instellingen.

✅ Opgeloste problemen

• Groepen worden niet langer dubbel aangemaakt na een Klasbord Editie 2019 import.
  • De groepscode werkt nu ook voor groepen met een ander schooljaar dan het huidige schooljaar. Dit werkt niet voor groepen met een schooljaar in het verleden.
  • Het groepenoverzicht toont nu ook groepen van volgend schooljaar.
  • Er is een probleem opgelost met de importer van Klasbord Editie 2019. Hierdoor is het nu ook mogelijk om groepen met veel leden en berichten te importeren in Klasbord Ouderapp.