Ik kan de bestanden (bijlagen) van een tijdlijnbericht niet bekijken op mijn telefoon.

Om bestanden (bijvoorbeeld pfd) die zijn toegevoegd aan een tijdlijnbericht te kunnen bekijken of downloaden heeft de Klasbord Ouderapp toegang tot je telefoon. We leggen je uit waar je de app-machtigingen vindt op je telefoon. En hoe je ze in- en uitschakelt.

Android 6.0 en hoger

• Ga naar Instellingen -> Apps en tik op een app.
  • Tik op het kopje machtigingen. Daar zie je de zogenoemde rechtengroepen (camera, opslagruimten etc.) die aan- en uitstaan.
  • Zet het schuifje bij 'Opslagruimte' aan.

Wil je ook meldingen van de app ontvangen controleer dan direct of je het schuifje bij 'Telefoon' ook aan hebt staan.

Android ouder dan versie 6.0
Heb je een Androidversie ouder dan 6.0? Dan kun je de machtigingen niet zelf aanpassen. wanneer je de app installeert sta je automatisch toe dat de app bestanden kan opslaan op je telefoon.

Apple iOS

Op iOS is niet nodig om machtigingen in te stellen om bestanden te bekijken.