Een medewerker handmatig toevoegen

Wanneer je gebruik maakt van een automatische Las-koppeling via MOO of van de EDEXML-import worden leerkrachten ook automatisch toegevoegd in Klasbord Ouderapp. Wanneer je handmatig de groepen beheerd kan je een account aanmaken voor medewerkers.

1. Log in op de webversie via https://ouderapp.klasbord.nl.
  2. Klik op Beheer en daarna op Gebruikers.

3. Klik op Nieuwe gebruiker.
  4. Selecteer de rol Medewerker en vul de overige velden in. Bij gebruikersnaam kan je het e-mailadres van de medewerker invullen.
  5. Vink Stuur activatie mail aan. De medewerker zal een mail ontvangen op het ingevulde e-mailadres waarmee een wachtwoord op het account kan worden ingesteld.
  6. Laat Stel willekeurig wachtwoord in aangevinkt staan en vink ook Actief aan.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Zodra je op opslaan hebt geklikt zie je bovenin het gebruiker bewerken scherm het tabblad Groepen verschijnen. Hier kan je de medewerker aan de juiste groepen koppelen. Met de rol lid kan een medewerker tijdlijnberichten bekijken maar niet plaatsen, met de rol leerkracht of groepsbeheerder kan een medewerker wel tijdlijnberichten plaatsen.