Automatische MOO synchronisatie, Infoscherm en gesprekkenplanner - juli 2022

✨Nieuwe features

Met de jaarovergang die binnenkort gaat plaatsvinden hebben we twee handige opties toegevoegd die je veel werk kunnen besparen, als je Klasbord gebruikt zonder een MOO koppeling of EDEXML-import.
  • Je kunt nu gebruikers in bulk verwijderen via het webportaal, bijvoorbeeld de leerlingen van de huidige groep 8 en hun ouders.
  • Je hebt nu de mogelijkheid om groepen te kopiëren zodat je die alvast kunt klaarzetten voor het aankomende schooljaar. Dit laatste kan zowel via het webportaal als via de mobiele app.
We zijn bezig geweest met een nachtelijke automatische MOO Sync. Dit betekent dat iedereen die MOO gebruikt nu automatische elke nacht gesynchroniseerd wordt! Maak je een nieuwe leerling in je LAS aan, dan staat deze de volgende dag dus volledig automatisch in Klasbord Ouderapp.

✅  Opgeloste problemen

• Als een gebruiker alleen de beheerder rol had, dan kon hij in de mobiele app de gespreksrondes niet zien.
  • Bij het inloggen in de mobiele app werd er kort een foutmelding getoond over het niet kunnen vinden van de gebruiker.
  • Als er iets mis ging met het aanmaken van een absentie op het webportaal, werd de Opslaan knop niet meer actief.

🚀  Verbeteringen

• Er zijn nieuwe positionering opties bijgekomen voor afbeeldingen op de mededelingen dia van Infoscherm. Nu kan je er ook voor kiezen om de afbeelding links of rechts in de tekstregel te plaatsen, waarbij de tekst om de afbeelding heen
  • Je kunt nu meerdere leerkrachten koppelen aan een gespreksronde in de gesprekkenplanner. Op die manier is het voor ouders altijd duidelijk wie er bij het gesprek aanwezig zijn.
  • Je kan nu in het webportaal makkelijk navigeren van een gebruiker naar de groepen van die gebruiker en andersom.