Tijdlijn widget en andere verbeteringen - december 2022

✨ Nieuwe features

• Er is een tijdlijn widget gemaakt voor de nieuwe MOO. Met deze widget kan je tijdlijnberichten zien vanaf de startpagina. De nieuwe MOO is in beta beschikbaar voor alle scholen die al met MOO werken. Volg de link voor informatie over de nieuwe MOO Suite.

Opgeloste problemen

• Foto’s en/of video’s met een spatie in de bestandsnaam konden niet worden gedownload door de Android app. Er was al een tijdelijke oplossing doorgevoerd zodat ouders weer foto's en video's konden downloaden. In deze release is het probleem permanent opgelost*
  • E-mails verstuurd naar gebruikers met een Kliksafe e-mailadres konden onze mails niet ontvangen. Wij hebben aanpassingen gemaakt aan onze e-mails, hierdoor kunnen ook gebruikers met een Kliksafe e-mailadres onze mails ontvangen.
  • Het inloggen met MOO in de mobiele app veroorzaakte een crash bij gebruikers met Android 12 (of hoger). Deze crash is verholpen in deze release. Hierdoor kunnen alle gebruikers weer gebruik maken van de MOO login.
  • Onder bepaalde omstandigheden kon het voorkomen dat het openen van de videospeler in de mobiele app een crash veroorzaakt. Deze crash is verholpen.

🚀  Verbeteringen

• Om organisaties te kunnen registeren hebben wij een database tabel met alle scholen en kinderopvangen in Nederland. Wij hebben een verbetering gemaakt aan de code om deze organisaties in onze database te importeren.
  • Er zijn een paar kleine verbeteringen doorgevoerd aan Infoscherm.
  • Als een gebruiker het wachtwoord voor zijn/haar account wil aanpassen mag dit niet langer hetzelfde wachtwoord zijn.
  • Voor een soepele overgang van Klasbord Editie 2019 naar Klasbord Ouderapp is er destijds een import-tool gemaakt. Omdat deze import-tool al een tijd niet meer te gebruiken is hebben we deze verwijderd.
  • Sommige ouders konden ten onrechte foto's en video's downloaden in de app zonder dat ze daarvoor een persoonlijk Plus-account hadden aangeschaft. Dit is hersteld.
* Ouders kunnen alleen met een persoonlijk Plus-account foto's en video's downloaden