Tijdlijnberichten plaatsen

Met de tijdlijn communiceren leerkrachten en ouders met elkaar in een veilige omgeving. Doordat de tijdlijn de herkenbaarheid heeft van Facebook en Twitter kunnen ouders en leerkrachten er snel mee overweg.

Mogelijkheden van de tijdlijn

De tijdlijn heeft verschillende functies:
  • De leerkracht kan berichten plaatsen en voorzien van foto’s en/of documenten
  • Ouders kunnen de berichten bekijken en hierop reageren als de leerkracht die optie heeft aangezet.
  • De leerkracht kan intekenmomenten aanmaken waar ouders zich op in kunnen schrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoer tijdens een groepsuitje. *

Bericht plaatsen

Een nieuw bericht op de tijdlijn plaatsen gaat als volgt:
  1. Open het tabblad Tijdlijn en klik rechtsboven op de knop Nieuw bericht of op + als je de app gebruikt.
  2. Geef een titel en de inhoud van het bericht op. Je kunt de berichttekst ook voorzien van opmaak (vet, cursief, etc.).
  3. Geef onder Opties aan of het bericht een spoedbericht is en of het mogelijk is om reacties te plaatsen.
  4. Klik op de knop Bestanden en foto’s toevoegen om foto’s of bestanden toe te voegen aan het bericht.
  5. Wil je een intekenlijst toevoegen? Klik dan op Intekenverzoek toevoegen
  6. Gelukt? Geef dan onder Groepen aan voor welke groepen dit bericht bedoeld is. Klik vervolgens op Volgende.
  7. In het volgende scherm is het mogelijk om het bericht op te slaan als concept om later te bewerken en te publiceren. Ook is het mogelijk om het tijdstip in te plannen waarop het bericht gepubliceerd moet worden. *

Bericht beheren

Met behulp van het tandwiel icoon kan een bericht gewijzigd of verwijderd worden. Als er aan een bericht een intekenverzoek is toegevoegd kun je een overzicht van de intekenverzoeken te bekijken.
Via het Overzicht intekenverzoeken kun je de details van een intekenverzoek bekijken door de intekenverzoeken uit te klappen. De gegevens kunnen ook worden geëxporteerd naar een Excel bestand.

* Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in de plusversie van Klasbord Ouderapp.