Tijdlijnbericht opslaan als concept

Soms wil je een tijdlijnbericht maken, maar het nog niet naar de ouders verzenden. Daarvoor hebben we in Klasbord Ouderapp de mogelijkheid gemaakt om een conceptbericht op te stellen. Hieronder leggen we je uit hoe je dit kunt uitvoeren.

Het opslaan van tijdlijnberichten als concept is alleen mogelijk in de betaalde versie van Klasbord Ouderapp.

Concept bericht aanmaken

• Ga naar het scherm Tijdlijnbericht maken in de mobiele app of het webportaal.
  • Maak het bericht
  • Klik op de knop Opslaan als concept; het tijdlijnbericht wordt opgeslagen als concept. Een concept tijdlijnbericht is alleen zichtbaar voor de maker van het bericht. Het bericht is dus niet zichtbaar voor collega’s en/of ouders/verzorgers. Ook worden er geen notificaties verstuurd.
  • Als je het bericht daadwerkelijk plaatst is deze zichtbaar voor de leden van de groep(en) en worden de notificaties naar de groepsleden verstuurd.
  • Als je het bericht opslaat als concept kun je gebruik maken van alle andere functionaliteiten van de tijdlijn. Je kunt dus foto’s en video’s toevoegen of er voor kiezen een spoedbericht aan te maken.

Concept bericht maken in de mobiele app:

Concept bericht maken via het webportaal:

Concept berichten op de tijdlijn

• Zolang een bericht een concept is, staat deze altijd bovenaan in je tijdlijn. Alleen jij, als maker, kunt het bericht zien, plaatsen of bewerken.
  • Boven het bericht staat een groene balk om aan te geven dat het een concept bericht betreft.

Concept bericht op de tijdlijn in de mobiele app:

Concept bericht in het webportaal:

Concept bericht bewerken

• Een tijdlijnbericht dat is opgeslagen als concept kun je nog bewerken. Dit kan rechtstreeks op de tijdlijn door te klikken op de knop ‘Bewerken’.
  • In het scherm Bericht bewerken kun je het bericht aanpassen. Het is mogelijk om groepen aan te passen, foto’s of video’s toe te voegen of te verwijderen of de tekst aan te passen.
  • Als je klaar bent met bewerken kun je er voor kiezen het bericht weer op te slaan als concept of je kunt het tijdlijnbericht direct plaatsen.

Concept bericht bewerken via de mobiele app:

Concept bericht bewerken via het webportaal:

Plaatsen van een concept bericht

• Je kunt een concept bericht op twee manieren plaatsen: direct vanaf de tijdlijn, door te klikken op de knop ‘Plaatsen’. Je kunt het bericht ook eerst bewerken en daarna plaatsen door in het scherm Bewerken op de knop ‘Plaats bericht’ te klikken.
  • Door het bericht te plaatsen wordt deze zichtbaar voor alle leden van de geselecteerde groepen. Ook worden er notificaties verstuurd naar de groepsleden.

Tijdlijnbericht in de mobiele app:

Tijdlijnbericht op het webportaal: