Wat gebeurt er met kalender-items na de jaarovergang?

In augustus vindt in Klasbord Ouderapp de jaarovergang plaats. Het schooljaar in Klasbord wordt omgezet naar het volgende schooljaar en groepen van het afgelopen schooljaar worden gearchiveerd. Maar wat gebeurt er met items die ik in de kalender heb gezet?


Je kan kalenderitems maken voor alle groepen of voor specifieke groepen.


  • Een kalenderitem dat aan alle groepen is gekoppeld zal voor alle Klasbord-gebruikers zichtbaar zijn.
  • Een kalenderitem dat aan een groep zonder schooljaar is gekoppeld zal voor iedereen in die groep zichtbaar zijn.
  • Een kalenderitem dat aan een groep met het huidige schooljaar is gekoppeld, is zichtbaar voor iedereen in die groep.
  • Een kalenderitem dat aan een groep van een afgelopen schooljaar is gekoppeld, is alleen zichtbaar voor mensen die tijdens de jaarovergang in deze groepen zaten.

Concreet werkt dit zo;

Ik maak in juli 2024 een kalenderitem voor 5 december 2024. Ik koppel dit item aan groep 6 van het huidige schooljaar (2023-2024).

Op 1 augustus vindt de jaarovergang plaats. Groep 6 van 2023-2024 wordt gearchiveerd. De huidige gebruikers blijven gekoppeld aan de groep, zodat ze de foto's en kalenderitems van afgelopen schooljaar nog steeds kunnen zien, maar je kan geen nieuwe personen toevoegen aan de groep of berichten plaatsen in de groep.

Na de jaarovergang op 1 augustus kunnen personen die op 1 augustus (toen de groep gearchiveerd werd) gekoppeld waren aan deze groep het kalenderitem nog steeds zien.

De ouders van kinderen die vorig jaar in groep 5 zaten en dus nu in groep 6 van het nieuwe schooljaar (2024-2025) zitten kunnen het agenda-item niet zien omdat het item gekoppeld is aan de groep 6 van vorig jaar.

Komt er een nieuw kind op school in groep 7 van 2024-2025 dan kan een ouder van dit kind het agenda-item niet zien omdat het item gekoppeld is aan groep 6 van 2023-2024 en deze ouder heeft nooit in die groep gezeten.


Om te voorkomen dat ouders kalenderitems niet kunnen zien is het aan te raden om kalenderitems die je aan specifieke groepen wilt koppelen pas toevoegt wanneer de jaarovergang heeft plaatsgevonden.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.