Een intekenverzoek maken

In de plus-versie van Klasbord Ouderapp heb je als leerkracht de mogelijkheid om een intekenverzoek toe te voegen aan een tijdlijnbericht. Handig om bijvoorbeeld ouders/verzorgers zich te laten intekenen om te rijden bij het schoolreisje.

• Maak een nieuw bericht
  • Bij Inhoud kan je invullen waarop ouders zich kunnen intekenen.
  • Zoals bij normale berichten kan je ook nu kiezen of je het bericht als spoedbericht wil plaatsen.
  • Klik nu op de knop + Intekenverzoek toevoegen.
  • Geef bij het veld intekenverzoek aan waarop ouders/verzorgers zich kunnen intekenen Hou er rekening mee dat de antwoordmogelijkheden altijd ja, nee en misschien zijn. Het mooiste is het daarom om een vraag te stellen zoals: 'Wil je rijden bij het schoolreisje?'
  • Vul bij maximale aantal inschrijvingen in hoeveel ouders/verzorgers zich maximaal mogen intekenen.
  • Wanneer het vinkje bij Inschrijfstatus delen aan staat kunnen ouders zien hoeveel plekken er nog over zijn waarop ingetekend kan worden. Staat het vinkje uit dan zien ouders dit niet.
  • Nadat je op toevoegen hebt geklikt kan je opgeven tot wanneer het mogelijk is om in te schrijven.
  • Klik op Plaatsen om het bericht te plaatsen.
  • Op de tijdlijn ziet het bericht er zo uit:
  • Wil je als leerkracht of beheerder zien wie zich ingetekend heeft? Klik op de drie puntjes in het bericht en kies resultaten intekenverzoek.
  • Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.