Infoscherm instellen

In dit artikel leggen we je uit hoe je Infoscherm verbindt met het Wi-Fi netwerk via een computer of een mobiele telefoon.

Type infoschermkastje bepalen.

Bekijk het kastje om te bepalen welk type kastje het is:

Links infoscherm type 1, de handleiding vind je hier onder. Rechts infoscherm type 2, klik hier voor de handleiding om deze in te stellen.

Kastje aansluiten

• Sluit het kastje aan met de stroomkabel en verbind het kastje met de monitor met behulp van de HDMI kabel.

Het kan zijn dat je onderstaande foutmelding op je scherm te zien krijg. Maak je geen zorgen! Dit komt omdat het kastje nog niet verbonden is met internet. Dat gaan we nu doen.

Netwerk instellen

Het Infoscherm kastje heeft een internetverbinding nodig. Gebruik hiervoor bij voorkeur een bekabelde verbinding (UTP kabel). Is deze niet beschikbaar dan kun je het kast ook via een Wi-Fi verbinding aansluiten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Ga met een laptop of smartphone in de buurt van het kastje staan. Ga naar je Wi-Fi instellingen en zoek beschikbare Wi-Fi netwerken.
  • In de resultaten zie je een Wi-Fi netwerk staan dat begint met SchoolFlits

• Maak verbinding met dit Wi-Fi netwerk. Na enkele seconden opent onderstaand scherm. Zie je dit scherm niet, probeer het dan opnieuw of gebruik een ander apparaat.

• Kies bij SSID het Wi-Fi netwerk dat je op school gebruikt en vul bij Passphrase het bijbehorende wachtwoord in.
  • Klik op Connect, het kastje wordt nu verbonden met je Wi-Fi netwerk.
  • Het kast wordt nu opnieuw opgestart. Onderstaande melding verschijnt:

• Hierna verschijnt een code in beeld (zie volgende stap). Dit kan een paar minuten duren. Wanneer er na een paar minuten geen code verschijnt, start het kastje dan handmatig opnieuw op door de stekker uit het kastje te halen en deze er weer opnieuw in te stoppen. Haal het kastje niet te vaak van de stoom af. Dit kan tot schade aan het kastje leiden.

Kastje koppelen aan een scherm

Wanneer het kastje succesvol is verbonden met je netwerk, verschijnt de schermcode in beeld:

• Log via een computer in op de webversie van Klasbord Ouderapp: https://ouderapp.klasbord.nl).
  • Ga naar Infoscherm en klik op de knop Nieuw scherm
  • Vul de gegevens in en klik op opslaan:

Infoscherm is nu klaar voor gebruik. Je kunt aan de slag! Infoscherm is nu klaar voor gebruik. Je kunt aan de slag! Als je daarbij ondersteuning nodig hebt, kun je via het vraagteken rechtsonder in het venster van Infoscherm naar de helpartikelen Beheer kanalen en Werken met dia’s. Je vindt deze helpartikelen ook onder dit helpartikel.