Infoscherm instellen type 2

In dit artikel leggen we je uit hoe je het Infoscherm aansluit en verbindt met internet.

Type infoschermkastje bepalen.

Bekijk het kastje om te bepalen welk type kastje het is:

Links infoscherm type 1, klik hier voor de handleiding om deze in te stellen. Rechts infoscherm type 2, de handleiding vind je hier onder.

Kastje aansluiten

Aansluitingen:

1. Aansluiting voor Wi-Fi antenne (2x)
  2. Stroomaansluiting
  3. HDMI-aansluiting
  4. UTP-aansluiting (internet)
  5. USB-poorten
  • Bevestig de bijgeleverde Wi-Fi antennes op het apparaat (1).
  • Sluit het kastje aan met de stroomkabel (2) en verbind het kastje met de monitor met behulp van de HDMI kabel (3).
  • Indien beschikbaar, sluit een internetkabel aan(4).
  • Start het kastje op met de aan/uit knop aan de voorkant.
  • Het kastje zal starten. Wanneer het kastje is aangesloten met een bekabelde internetverbinding kom je op een scherm waar een wachtwoord gevraagd wordt. Hier hoef je niets in te vullen.
  • Als het kastje helemaal opgestart is zie je de schermcode op het scherm. Ga verder met Kastje koppelen aan een scherm.

Het kan ook zijn dat je onderstaande foutmelding op je scherm te zien krijg. Maak je geen zorgen! Dit komt omdat het kastje nog niet verbonden is met internet. Dat gaan we nu doen.

Netwerk instellen

Het Infoscherm kastje heeft een internetverbinding nodig. Gebruik hiervoor bij voorkeur een bekabelde verbinding (UTP kabel). Is deze niet beschikbaar dan kun je het kastje ook via een Wi-Fi verbinding aansluiten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Sluit een muis en een toetsenbord aan op het kastje via de USB-poorten (5). Het maakt niet uit op welke poorten.
  • Druk op het toetsenbord Alt en F4 tegelijk in om het scherm met de melding te sluiten.
  • Er zal een Heutink ICT logo zichtbaar worden als achtergrond.
  • Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek op de achtergrond en kies voor de optie Network Settings.
  • Ga naar Wireless en schakel deze in als deze nog uitgeschakeld is. Het zoeken naar beschikbare netwerken kan eventjes duren.
  • Kies het juiste SSID (netwerknaam) uit de lijst, druk op Connect en vul daarna de beveiligingssleutel in.
  • Zorg ervoor dat het netwerk op Autoconnect staat ingesteld.
  • Sluit de settings.
  • Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek op de achtergrond en kies voor de optie Reboot.
  • Het kastje zal nu opnieuw opstarten en de schermcode of je kanaal laten zien.

Kastje koppelen aan een scherm

Wanneer het kastje succesvol is verbonden met je netwerk, verschijnt de schermcode in beeld:

• Log via een computer in op de webversie van Klasbord Ouderapp: https://ouderapp.klasbord.nl).
  • Ga naar Infoscherm en klik op de knop Nieuw scherm
  • Vul de gegevens in en klik op opslaan:

Het Infoscherm is nu klaar voor gebruik. Je kunt aan de slag! Als je daarbij ondersteuning nodig hebt, kun je via het vraagteken rechtsonder in het venster van Infoscherm naar de helpartikelen Beheer kanalen en Werken met dia’s. Je vindt deze helpartikelen ook onder dit helpartikel.