Meerdere ouders/verzorgers koppelen aan een leerling

Stel: de ouders van een kind zijn gescheiden, of een kind wordt (deels) opgevoed door de grootouders. Wat zou het dan handig zijn om meerdere gezinsleden aan een leerling te kunnen koppelen en dat kan!

  1. Om zich te kunnen registreren en aan de slag te kunnen met de Klasbord Ouderapp krijgen ouders een ouderbrief van de school. 
  2. In deze brief staan de activatiecode en een link. De ouders dienen de link te volgen en zich te registreren met behulp van de code. Ze worden zo automatisch aan hun kind gekoppeld. 
  3. Meerdere ouders/verzorgers kunnen een account gebruiken, hiervoor kan telkens dezelfde brief en dus ook dezelfde activatiecode gebruikt worden. Let op: ze dienen allemaal wel een eigen account aan te maken.

Oudergesprekken voeren met gescheiden ouders

De volgende vraag is dan natuurlijk: Hoe werkt dit met oudergesprekken?

  • Maak een gespreksronde zoals je gewend bent, vul alle verplichte velden in:

  • Zorg ervoor dat de uitnodigingen en inschrijvingsperiode ergens in de toekomst ligt. In ieder geval zodat er genoeg tijd is om de volgende stappen uit te voeren voordat de uitnodigingen worden verstuurd.
  • Open de gespreksronde

In dit voorbeeld zijn er bij Martijn twee ouders gekoppeld:

  • Klik op het potlood achter zijn naam en selecteer hier ouder 1:

  • Klik op Gesprek toevoegen

  • Selecteer de leerling en kies voor ouder 2:

Je ziet nu dit:

Beide ouders krijgen nu een uitnodiging voor hun eigen gesprek.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.