Oudergesprekken voeren met gescheiden ouders

Als je meerdere ouders of verzorgers hebt gekoppeld aan een leerling, kun je deze afzonderlijk uitnodigen voor een oudergesprek.

Lees eerst dit artikel als je nog niet meerdere ouders of verzorgers hebt gekoppeld aan een leerling.

• Maak een gespreksronde zoals je gewend bent, vul alle verplichte velden in:

• Vul ook bij gespreksdata alle verplichten velden in (in hetzelfde venster; scroll naar beneden):

Zorg ervoor dat de uitnodigingen en inschrijvingsperiode ergens in de toekomst liggen. Di is belangrijk omdat er genoeg tijd moet zijn om de volgende stappen uit te voeren voordat de uitnodigingen worden verstuurd.
  • Open de gespreksronde

In dit voorbeeld zijn er bij Martijn twee ouders gekoppeld:

• Klik op het potlood achter zijn naam en selecteer hier ouder 1:

• Klik op Gesprek toevoegen:

• Selecteer de leerling en kies voor ouder 2:

Je ziet nu dit:

Beide ouders/verzorgers krijgen nu een uitnodiging voor hun eigen gesprek.