Meerdere gezinsleden koppelen aan een leerling

Stel de ouders van een kind zijn gescheiden, of een kind wordt (deels) opgevoed door de opa en oma. Wat zou het dan handig zijn om meerdere gezinsleden aan een leerling te kunnen koppelen. Dat kan!

Meerdere gezinsleden koppelen aan een leerling

  • Om je te kunnen registreren en aan de slag te kunnen met de Klasbord Ouderapp heb je als ouder een ouderbrief van de school gekregen.
  • In deze brief staan de activatiecode en een link. Je dient de link te volgen en je te registreren met behulp van de code. Je wordt zo automatisch aan je kind gekoppeld. 
  • Meerdere ouders/verzorgers kunnen een account gebruiken, hiervoor kan telkens dezelfde brief en dus ook dezelfde activatiecode gebruikt worden. Let op: Iedereen moet een eigen account aanmaken.

Oudergesprekken

De volgende vraag is dan natuurlijk: Hoe werkt dit met oudergesprekken?
Nou, dat is eenvoudig. De docent kan zelf hierin de keuze maken. De standaardoptie is dat het gesprek met beide ouders plaatsvindt. Moet het gesprek met één van beiden worden gevoerd? Dan kan de docent dit selecteren. Indien er met de andere ouder ook een gesprek moet worden ingepland kan de docent hier een nieuwe gespreksronde voor maken. 

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.