Starten met Klasbord Ouderapp als ouder

Voordat je de Klasbord Ouderapp kunt gebruiken dien je een account aan te maken. Hiervoor heb je van de school een brief ontvangen met daarin een activatiecode. Deze code heb je nodig om je voor de eerste keer aan te melden. Heb je meerdere kinderen op school? Dan heb je voor ieder kind een activatiecode nodig. In dit artikel wordt onderscheid gemaakt tussen het registreren via de smartphone/tablet en via de computer.

Als je de video hebt bekeken, maar je wilt alles nog eens rustig doorlezen, volg dan de stappen hieronder.

Registreren via de smartphone/tablet

• Download en installeer de Klasbord Ouderapp via Google Play of via de App Store. Start deze vervolgens op.
  • Klik op Registreer.
  • Vul de activatiecode van de brief die je hebt gekregen in.
  • Vul de geboortedatum van je kind in.
  • Klik op Volgende.
  • Vul je eigen voor- en achternaam in.
  • Vul je e-mailadres in.
  • Kies een gebruikersnaam. Tip: Kies hiervoor je e-mailadres!
  • Kies een wachtwoord en vul deze twee keer in.
  • Klik op Registreren en koppelen aan kind.

Registreren via de computer

• Ga naar het adres dat in de brief staat die je hebt gekregen.
  • Klik op Registreer.
  • Vul de activatiecode van de brief in.
  • Vul de geboortedatum van je kind in.
  • Vul je eigen voor- en achternaam in.
  • Vul je e-mailadres in.
  • Kies een gebruikersnaam. Tip: Kies hiervoor je e-mailadres!
  • Kies een wachtwoord en vul deze twee keer in.
  • Klik op Registreren en koppelen aan kind.

Indien de activatiecode niet meer geldig is, neem dan contact op met de school. Zij kunnen zo een nieuwe ouderbrief genereren.