Ik ontvang geen notificaties op mijn Android apparaat van Samsung

In de app Klasbord Ouderapp kun je instellen waarvoor je notificaties op je toestel wil ontvangen. Maar op je toestel moeten de instellingen ook kloppen zodat het toestel de inkomende notificaties niet blokkeert.

LET OP: dit helpartikel is geschikt voor de Samsung-toestellen. Klik hier voor een Oppo-toestel of hier om de instellingen te maken voor een ander merk.

• Sluit de Ouderapp en open de instellingen op je Android-apparaat.
  • Scroll naar beneden en klik op Apps:

• Scroll naar benden en klik op Klasbord Ouderapp:

• Klik op Meldingen:

• Controleer of hier alles aangevinkt is. Ga daarna terug naar het vorige scherm.

• Klik op Mobiele gegevens:

• Zorg dat Gegevensgebr. Achtergrond toestaan aangevinkt is. Anders kan de app niet controleren op notificaties wanneer je de app niet geopend hebt op je toestel. Ga daarna weer terug naar het vorige scherm.
  • Klik op Batterij:

• Klik op Batterij:

• Zorg dat hier de optie Achtergrondactiviteit toestaan is aangevinkt. Anders mag het toestel niet controleren of er notificaties zijn als de app niet geopend is.

Let op deze instelling kan door een batterij-optimalisatie, of soms zomaar door je toestel gewijzigd worden. Krijg je opeens geen meldingen meer. Controleer dan zeker deze stap.