Ik ontvang geen notificaties op mijn Android toestel

In de app kan je instellen waarvoor je notificaties op je toestel wil ontvangen. Maar op je toestel moeten de instellingen ook kloppen zodat het toestel de inkomende notificaties niet blokkeert.

LET OP: dit helpartikel is geschikt voor de meeste Android-toestellen. Klik hier om de instellingen te maken voor een Samsung toestel en hier voor een Oppo-toestel.

• Sluit de Ouderapp en open de instellingen op je Android-apparaat:

Klik op Apps:

• Klik op Alle apps:

• Scroll naar beneden bij de instellingen tot je de instellingen van Klasbord Ouderapp ziet staan. Klik Klasbord Ouderapp aan:

• Klik op Meldingen:

• Controleer of alle schuifjes aan staan:

•  Ga daarna terug naar het vorige scherm
  • Klik op Mobiele data en wifi:

• Zorg dat Achtergrondgegevens aangevinkt is. Anders kan de app niet controleren op notificaties wanneer je de app niet geopend hebt op je toestel.

• Ga weer terug naar het vorige scherm.
  • Klik op Batterij.

• Zorg dat hier de optie Onbeperkt of Geoptimaliseerd is geselecteerd. Wanneer beperkt is geselecteerd komen meldingen niet of laat aan.

Let op: Deze instelling kan door een batterij-optimalisatie, of soms zomaar door je toestel gewijzigd worden. Dan krijg je opeens geen meldingen meer. Controleer dan zeker deze stap.