Groepen kopiëren

Een bestaande groep kopiëren kan erg handig zijn voor de jaarovergang. Hierdoor behoud je een overzicht van tijdlijnberichten voor de ouders/verzorgers. Tevens zorgt dit ervoor dat je nieuwe leden geen toegang hebben tot oude tijdlijnberichten. Ook buiten de jaarovergang kan het handig zijn om een groep te kopiëren, bijvoorbeeld als je een nieuwe groep aan wil maken gebaseerd op de leden van een bestaande groep.

Het is alleen mogelijk om handmatig gemaakte groepen te kopiëren. Maak je gebruik van een MOO-sync of de EDEXML import? Dan worden automatisch nieuwe groepen en gebruikers aangemaakt en worden automatisch alle gebruikers in de juiste groepen geplaatst. Het is dan ook niet mogelijk om een groep te kopiëren als deze is aangemaakt door een MOO-sync of door een EDEXML import.

Je kan alleen een groep kopiëren als je account de rol beheerder heeft. Het is alleen mogelijk om in de webversie groepen te kopiëren. Deze functie is niet beschikbaar in de app van Klasbord Ouderapp.

•  Door de checkbox voor een groep aan te vinken zal de knop Groep kopiëren verschijnen

• Door op de knop Groep kopiëren te klikken wordt er een nieuwe groep aangemaakt. Deze nieuwe groep heeft als naam [Originele naam van groep – Kopie datum en tijd], bijvoorbeeld: Groep 2 – Kopie 08-08-2022 16:00:00
  • Door op de nieuw aangemaakte groep te klikken kom je in het Groep bewerken scherm terecht. Hier kun je bijvoorbeeld de naam van de groep aanpassen naar Groep 3. Ook kun je hier het schooljaar aanpassen en eventueel nieuwe leden/medewerkers of ouders toevoegen/verwijderen van de groep.

Wanneer er geen checkbox voor de groep staat

Ziet het groepenoverzicht er uit zoals in onderstaand screenshot? Dus in plaatst van een checkbox zie je een i voor de groep staan? Dan zijn de groepen aangemaakt via een MOO- of EDEXML-import. Je kan de groep dan niet via Klasbord Ouderapp kopiëren. Maak de gewenste wijzigingen in je LAS om deze ook naar Klasbord Ouderapp te synchroniseren.