Een klasbord omgeving aanmaken

Welkom!

Met Klasbord Ouderapp bieden we scholen de mogelijkheid om de ouderbetrokkenheid te vergroten, logistieke zaken te versimpelen en al je communicatiemiddelen aan elkaar te koppelen! Daarom bieden we scholen een handige app waarmee je laagdrempelig berichten, foto's en video's kunt delen, oudergesprekken kunt plannen, je schoolagenda kunt delen en nog veel meer.

Op deze pagina nemen we je graag mee door het proces en verwijzen we je naar handige bronnen.

Tip: stuur voordat je begint eventueel een aankondigingsbrief naar ouders/verzorgers waarin je aankondigt dat jullie gaan overstappen op Klasbord Ouderapp. Je vindt de sjabloon hier.

Aan de slag

1. Download de app voor je iPhone of Android-telefoon of ga naar de online versie via ouderapp.klasbord.nl.
  2. Registreer jezelf door op Beginnen als school te klikken en doorloop de stappen.
    Heeft jouw school al een Klasbord Ouderapp-omgeving, dan laten we je dat weten tijdens het aanmeldproces.
  3. Maak je eerste groep(en) aan
    Je kunt je groepen handmatig aanmaken als je eenvoudig een groep met ouders wilt beginnen. Wil je ook ouders koppelen aan kinderen om bijv. ook gesprekken te plannen of absenties te melden? Dan kun je (eventueel later) gebruik maken van onze importfunctie via een EDEXML-bestand of via onze directe LAS-koppeling met MOO.
  4. Medewerkers toevoegen
    Wanneer je gebruik maakt van een import via een EDEXML-bestand of de directe LAS-koppeling met MOO worden leerkrachten ook automatisch geïmporteerd naar Klasbord Ouderapp. Heb je de groepen handmatig aangemaakt of staat een personeelslid niet in het EDEXML-bestand of in MOO dan kan je ook gebruikers handmatig toevoegen.
    Bij een MOO-koppeling kunnen leerkrachten inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord van MOO. Je kan naar gebruikers die handmatig of via de EDEXML-import zijn aangemaakt een activatielink versturen.
  5. Nodig ouders uit
    Je kunt ouders eenvoudig uitnodigen voor je groep. Dit kun je op twee manieren doen:
    • Ouders uitnodigen met een koppelcode
      Kies voor deze optie als je een LAS-koppeling hebt (via de koppeling met MOO of via de EDEXML-import) en je ouders wilt koppelen aan kinderen, zodat je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten.
    • Ouders uitnodigen met de groepscode
      Kies voor deze optie als je geen leerlingen in Klasbord Ouderapp hebt aangemaakt of geïmporteerd. Let op: door ouders met een groepscode uit te nodigen kun je geen gebruik maken van functionaliteiten als de gesprekkenplanner en absentiemeldingen.
  6. Aan de slag!
    Gelukt? Plaats dan je eerste tijdlijnbericht en vier de mooie momenten binnen en buiten de klas!

Hulp nodig?

Kom je er niet uit, of heb je iemand nodig die even met je meekijkt of meedenkt? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.